Thuiswerken met Stijn

By March 26, 2020 No Comments

De komende weken zullen we verschillende collega’s aan het woord laten over hoe zij het thuiswerken ervaren. Deze week is dat Stijn Jansen.

Hoe was voor jou de omschakeling naar thuiswerken?
Dat ging eigenlijk vrij soepel en makkelijk, omdat al onze systemen al in de cloud draaien was het praktisch gezien zo geregeld. Het is wel even wennen om minder spontane contactmomenten te hebben met collega’s.

Welke bezigheden kan je wel/niet thuis doen. En waarom wel/niet?
In principe kan ik al mijn bezigheden die ik achter mijn laptop doe prima vanuit huis doen. Meetings met klanten en collega’s natuurlijk niet, dus hiervoor gebruiken we videobellen.

Hoe ziet je thuiswerkplek eruit?
Aan mijn eettafel in de woonkamer heb ik 2 schermen gemonteerd en mijn bureaustoel van kantoor meegenomen. Super fijne plek!

Hoe gaat het samenwerken met collega’s/klanten? Welke tools gebruik je daarvoor?
Het is even wennen maar het gaat eigenlijk verbazingwekkend goed! We gebruiken intern Slack voor chatten (deden we al) en voor videobellen Teams en Zoom.

Ben je tevreden met hoe het thuiswerken gaat?
Ja over het algemeen ben ik erg tevreden. Ik heb niet het gevoel dat ik minder efficiënt of productief ben dan op kantoor. Wat ik wel een nadeel vind is dat je wat minder makkelijk op de hoogte bent van dingen die spelen bij collega’s, die je normaal “in de wandelgangen” hoort.

Thuiswerktip?
Wat ik positief vind aan thuiswerken is dat het je meer flexibiliteit geeft: ik zou aanraden om dit ook te gebruiken. Ik ga bijvoorbeeld nu eerder even na de lunch een rondje hardlopen of wielrennen. Je kunt op zoek naar een workflow die voor jezelf lekker werkt, en bent minder gebonden aan kantooruren.

Hoe houd je werk en privé gescheiden?
Het loopt nu inderdaad wel wat meer in elkaar over, maar persoonlijk vind ik dit niet zo’n probleem. Wat ik in ieder geval probeer te doen is om ’s avonds m’n laptop dicht te klappen, en dat is dan ook het moment dat ik niet meer met werk bezig ben.

Read more about automation. Download the white paper!